En vanlig tisdag

Hej där!
Idag var det jobb som vanligt. Efter jobb blev det snabb kvällsmat innan jag och Jonas åkte till gymmet.
När jag kom hem tvättade jag och plockade iordning på mina rum. Jag har bestämt mig för att inte byta rum, garderoben är faktiskt lite mindre i det andra rummet, så jag behåller det jag har så jag försöker göra "klart" på mitt rum nu istället.
Imorgon har Jonas och jag tänkt spela Squash, jag har aldrig provat det tidigare, det ska bli skoj!

/E

Barbeque mm

Hej!
 
Sorry, jag har inte hunnit skriva på ett par dagar. I helgen var det fullt upp och igår ville blogg.se inte fungera. aja, nu är jag här med nyheter och en bild :-)

I fredags var det lugnt, jag och Maz slappade och kollade en film på kvällen.

På lördagen låg jag först vid poolen ett par timmar, sen åkte jag och Jonas ner till Michael i St Cloud där det vankades Barbeque. Men först skulle jag och Michael byta termostat på hans Volvo. Michael hade även besök, hans vän Thomas som bott i Sverige halva sitt liv, så jag fick prata lite svenska för en gångs skull. Men det blev mestadels danska då han egentligen är dansk.
Vi fick ett gäng olika öl och riktigt god mat! Amy och Michael hade laddat upp med kycklingspett, fläskfiléer, bakade potatisar och korv!
Mitt i natten tog faktiskt ölen slut(då hade vi ändå mycket öl från början...) så vi promenerade till en närliggande bensinmack för att handla. De hade en WALK IN BEER FRIDGE! Det var som paradiset! En jätteskor kyl med bara öl! :-)

Så här glada är jag och Thomas för att vara i en ölkyl:



Hur som helst så sov vi där nere, för Jonas ville ju också dricka öl. Så på lördagförmiddagen körde jag vi hem, vi åt frukost på vägen, sen hem för att vila innan vi tog en runda i Baldwin Park och fikade på Park Avenue.

Efter det blev det gymmet. Jag insåg att 3-4 seriösa träningar i veckan(eller kanske all sol?) ger riktigt bra resultat! Börjar komma långt med träningen nu, det känns riktigt bra.

Kvällen spenderades här hemma med Maz, Patrick, hans mamma och systrar. Hans mamma fyllde år så vi firade henne lite med middag.

Idag var det mycket att göra på jobb som vanligt. Efter jobb var det hem för att äta och förbereda sig för gymmet. Jag åkte själv idag så det blev bara kardio. 5km på bandet och 15km cykel :-)

Nu är jag verkligen trött, så jag ska sova. Jobb och gym imorgon igen ju!

/E

Snart helg igen!

Idag har det inte hänt så mycket... Vi blev iaf bjudna på lunch av företaget.
Efter jobb blev det resterna av gårdagens sallad, sen hämta jonas för att åka till gymmet.
När jag kommer till hans ställe står där ca 10 pickuper och SUV's vid infarten och jag ser en massa som springer runt med rånarluvor och pistoler. På marken satt två killar med händerna bakom ryggen.
När jag kom närmre upptäckte jag att bilarna var civila polisbilar och männen var civila poliser. Tydligen grep de dessa killarna, antagligen drogaffär, för jag såg någon gå omkring med små påsar. Det var som på film, kanske lite värre tom...
Gymmet gick bra iaf, börjar få riktigt bra rutin på det med 3-4 pass i veckan tillsammans med ny kost. Det känns riktigt bra!

/E

Grillat!

Hej!

Jag hittade denna T-shirt i lördags när jag och Jonas var ute och åkte, var tvungen att köpa den :-)




Efter jobb idag åkte jag för att handla, så jag kunde laga middag. Jag la kycklingen i vitlök och limemarinad innan jag grillade dem med parmesan på, till det blev det en stor sallad, perfekt sommarmiddag! :-)

Ta det lugnt där ute!

/E


Planet Fitness



Ännu en ny arbetsvecka! Igår och idag har jag haft fullt upp på jobb, som vanligt.
Igår kväll var jag så trött när jag kom hem att jag somnade! När jag vaknade upp en timme senare blev det lite nudlar, sen en sväng till gymmet.
Idag var det nästan samma runda, jobb till halv åtta, sen käkade jag lite med Jonas. Soppa och en sandwich, sen direkt till gymmet. Halv 11 var jag hemma, så har bara tagit det lugnt sedan dess.

Efter att ha levt i detta landet ett par månader och haft körkort ett tag så har jag lagt märke till ett par saker.
Tex, i detta landet har man dille på stoppskyltar - de har fler stoppskyltar än vad vi har väjningsplikt hemma. Väjningsplikt finns knappt här. Fast skillnaden här är att alla skiter i stopplikten. Det finns så många så man kan inte bry sig om det.

Sen är det grejen med linjerna vid stopplysena. Det verkar vara en rekommendation att man ska stanna BAKOM linjen. Det kan lätt stå två-tre bilar framför linjen om det är rött.

Och om det blir gult innan rött ljus - ja, då ökar man hastigheten och kör tills det blir rött. Hemma kör en, kanske två på gult. Här är det i alla fall fem bilar, om inte fler... Mycket trafikregler tas med en nypa salt...

Aja, slutfilosoferat om trafikregler.
Jobb imorgon igen, på kvällen blir det nog lite middag här hemma.
Till helgen ska jag och Jonas hem till Michael och Amy på middag. Michael har svenskt besök också, så det blir grillfest, skoj!

God natt Sverige!

/E

Långhelg

Ja, jag har fått en riktig långhelg denna veckan eftersom jag var ledig i fredags - vi skulle ju till Epcot!

Och dit åkte vi också, vi kom dit runt lunch då vi skulle bli insläppta av Patricks pappa(gratis, så klart...).
Där mötte vi först upp med Ben & Megan, sen kom även Megans kollega och Brad och hans tjej.
Vi skulle ju göra "Drinking around the World" för att fira Maz's födelsedag som var tidigare i veckan. Det innebär att man går runt på den delen av Epcot där de har utställningar för olika länder och vi skulle dricka en öl i varje land; Canada, England, Frankrike, Marocco, Japan, USA, Italien, Tyskland, Kina, Norge och Mexico. Det var verkligen inte fel. Vi började med Canada, sen gick det av bara farten. Vi satt ungefär en timme i varje "land" och slappade, snackade osv. I Tyskland slank det även ner en Bratwurst. Vi åkte även ett par små åk, men det var ju inte därför vi var där. När de stängde vid 9 var vi riktigt trötta så vi åkte direkt hem och la oss, men det tog nästan 2 timmar när vi skulle ta oss till bilen mm.

Här har vi hela gänget i Italien(utom mig...)



Här är även en bild på mig och Megan i Mexico



På lördagen fortsatte äventyren. Jag och Jonas bestämde oss för att åka till Celebration för att checka läget. Celebration är en "stad" som Disney äger och har byggt upp. Det är nästan lite overkligt hur perfekt allting är, de har kallat staden för verklighetens Wisteria Lane... När vi kom dit visade det sig att "Celebration Exotic Car Festival" pågick som bäst. Vilken tur för oss! 250 intressanta bilar. En stor del var Ferraris av olika modeller och år, men där fanns även Jaguarer, De Tomasos, Lamborghinis, Porschar, Shelbys, Spyker, Saleen, Bentley mfl. De visade även ett par orginal bilar från tvserier och filmer såsom General Lee från Dukes of Hazard, Kitt från Knight Rider, Lamborghinin från Cannonball, Batmobilen från 1966 och De Loreanen som användes i TIllbaka till Framtiden.

Vi tog en liten lunch på ett trevligt Italienskt ställe medans vi kollade bilar, njöt av solen, kollade på människor och väntade på Michael. Efter ett tag mötte vi upp med Michael, Amy och deras Camilla och Amys kusin. Vi snackade och gick en runda och tittade på bilarna. VI blev även bjudna till grillfest hos dem nästa helg.

Market Street i Celebration



Hotellet i Celebration



Jag i Celebration



En av mina favoriter... vit Ferrari 599 GTB Fiorano med vit inredning :-)




Den andra favoriten är denna vita Aston Martin DBS



Och här var även en gammaldags biograf



När vi var klara där var det dags för mig och Jonas att åka på en liten shoppingtur för att sedan göra oss klara för kvällen. Vi käkade lite lätt, sen blev det drinkar här innan Downtown. Vi provade ett nytt ställe, Latitudes som är en takterrass som är inredd som bar, riktigt fräckt! Men det blev även en runda på Wallstreet, som vanligt :-)

Idag var det en lugn dag, jag och Jonas cruisade en runda runt I-Drive och lunchade. På kvällen käkade jag Indiskt med Maz, Patrick, hans syster och en kompis till henne.

Jag kom nyligen hem, så det är strax läggdags så jag är redo för ännu en vecka i paradiset :-)

/E


Bauern-Stube!



Ja, idag var det lunch med Fabiane och Britta på ett tyskt ställe som heter Bauern-Stube.
Det var verkligen en "upplevelse". Som ni ser på bilden så var det väldigt "tyskt" inrett. Otroligt överinrett, massa hemmatillverkade grejer och en tysk "servitris" som inte gick av för hackor. För alla som sett Seinfeldavsnittet "The ´soup Nazi" vet vad jag pratar om. Man kan beställa en sak och få en helt annan, valet är inte helt ditt. Men vilken atmosfär och fantastisk mat det bjöds på! Dit kommer vi gå fler gånger, inte för lunch, då det var en dyr lunch och tog nästan två timmar. Men deras Holsteiner Schnitzel vill jag gärna ha igen!

Kolla in www.bauern-stube.com om ni är intresserade :-)

Ikväll har jag slappat här hemma, provat ett par Michelob Wheatbeers och kollat American Psycho med Maz.

Strax läggdags, 0930 imorgon bitti bär det av till Epcot för lite åka och det ökända "Drinking around the World"

/E

3 månader i Orlando - Ett sammandrag

Idag fick vi reda på att "branden" inte varit så farlig som de sa till en början. Visst, där var "rök" osv. Men tydligen hade den kraftiga vinden förstört några ventilationsrör, så det var faktiskt bara vattenånga. Aja, bättre det än en brand, men ltie action var det allt :-)


Igår var det tre månader sedan jag lämnade Helsingborg, så jag tänkte att det var dags för ett sammandrag. Lite bilder som ni sett tidigare, men även en del aldrig tidigare visat ;-)

Här är jag tillsammans med hela familjen innan vi lämnar Helsingborg



Här är mitt hotell där jag bodde i två veckor. Känns som om jag levde där bra mycket mer än i två veckor, hände mycket skoj de två första veckorna. Men jag saknar inte direkt "buffen" heller...





En av mina första dagar i Orlando var det ju Obamas Inauguration. Vi kollade på jobbet. Här en bild från köket.



Det här är vad jag ser från mitt skrivbord



Här är ett par bilder från när jag skulle åka till Downtown och kolla på ett rum.
Tydligen är de Amerikanska bussarna inte gjorda för Svenska ben...



Downtown Orlando med Church Street, det är här det händer(på lördagkvällarna...)



Mitt första besök på en av parkerna sen jag kom hit. Det blev Animal Kingdom med Allen och Mark.
Här är där en massa krokodiler(inte Alligatorer), de var ca 4-5 meter långa!



Symbolen för Amerikanernas dumhet :-)



Mitt egna rum! Som jag förresten ska byta mot ett likadant om några dagar...



CSI-bilen som alltid är parkerad i vår gata



Och här är vårt hus



Och så fick jag ju äntligen körkort och köpte mig bilen jag drömt om; 2001 Ford Mustang GT



Highway to... Clearwater Beach



Ja, man förstår ju varför det heter Clearwater....



Venomous snakes? Vi stannade inte länge där...



Space shuttle launch



Frukost på St Patrick's day



Liam Fitzpatricks i Sandford samma dag. Mycket grönt...



Jag och Patrick



Jag och Jonas en lördag på Wallstreet



Cocoa Beach - Hit kommer vi åka många fler gånger!




Sen har det ju hänt mycket annat skoj också, såsom en eftermiddag på IKEA, Daves surpriseparty i Dr Phillips, ett antal utekvällar osv.

Och massvis med intressanta och trevliga människor har jag träffat. Har ett gäng med vänner som det alltid händer en massa kul med och går man ut någonstans träffar man alltid nya människor.

Nu är det dags för mig att avsluta detta inlägget, jobb imorgon igen. Sista dagen för denna veckan, är  ju ledig på Fredag!

/E


Birthday, Evacuated and the US Armed Forces...



Jaha, detta har varit en väldigt händelserik dag...

Men först ska jag berätta om igår. Det var jobb, rätt mycket att göra eftersom både Allen och Michael var lediga, men det fixade sig ändå eftersom resten av världen firade Påsk. Efter jobb käkade jag kvällsmat med Maz och Kate.

Hur som helst, min händelserika tisdag; Vi hade rätt dåligt väder idag, det regnade och de hade sänt ut en tornadovarning, men det var inte så farligt förrän vid 16-tiden då det började åska. Vid 1630 blixtrade det till, kort efter satte brandlarmet igång. Det började blinka från nödbelysningen och i högtalarna ropade de "This is a fire alarm, please evacuate the building quick, using the stairs". Så vi gick ner för brandtrapporna(lyckligtvis hade det slutat regna). Vi skojade lite om att det aldrig är alvarligt och gick långsamt ner. När vi kom ut såg vi rök uppifrån vår våning eller taket och brandbilarna började komma in. Det kom sammanlagt 8 brandbilar och ett tiotal ambulanser och ett par polisbilar. Uppenbarligen brann det på taket eller på vår våning(översta), antagligen hade det med blixten att göra. Hur som helst så åkte vi hem efter en stunds väntan...

När jag kom hem hade jag fått brev(vilket itne är ovanligt, de är tokiga i att skicka brev i detta landet...). Det märkliga med detta var att det var från The US Armed Forces. Det var en bekräftelse på att jag är registrerad för tjänstgöring. De ville att jag skulle välja vilken militärtjänst jag ska göra; The Army, Marine Corps, The Navy, The Air Force eller Coast Guard. Underbart land detta! De har redan insett vilken tilgång jag är ;-)

Jag och Patrick åkte till Smokey Bones för att käka och för att träffa Maz som fyller år idag. Jag köpte ett kort, ett sånt spelande(eftersom hon hatar det). Vi käkade och snackade lite med Maz.

Nu är jag hemma, ska strax sova. Imorgon är det ju jobb igen. Men snart är det helg, bara Onsdag och Torsdag kvar för på Fredag ska vi ju till Epcot :-)

Idag är det förresten TRE MÅNADER SEDAN jag lämnade Sverige! Shit var tiden har gått fort!

Ett par bilder från kontoret i eftermiddags:





Over and out!

/E

Påsk?

Hej hej alla där hemma!

Glad Påsk! Visst, jag har ju inte firat Påsk, men jag har haft det bra ändå, här kommer en redogörelse för vad jag haft för mig :-)

Ännu en vecka passerade riktigt kvickt, bla var jag på gymmet igen i Onsdags.

I fredags kväll hade vi lite fest här hemma. Jag, Maz, Patrick, Jonas, Ben, Lisa och Kate käkade tillsammans, bla sallad, grillad kyckling mm, det var riktigt gott! Vi hade också ett par Mojitos och öl. Efter maten kom det fler gäster, så spelade vi poker tills sent... Vid 3-tiden gick den sista gästen. Vi hade tom en riktig cowboy här! Han jobbade mes hästar, red på rodeo mm, rätt skoj att snacka med honom!

På lördagen åkte jag och Jonas till Cocoa Beach, visst, inte för att bada, utan vi käkade lite lunch och hängde i strandbaren Coconuts. Kvällen spenderade jag och Jonas hos honom, vi slappade, drack öl och mojitos, sen gick vi och käkade på American Pie. Sen slappade vi på altanen resten av kvällen. Vi såg även en TVÄTTBJÖRN utanför American Pie, vad är oddsen för det? :-)

Idag har det varit hektiskt! Jag började med att tvätta, sen åkte jag och Jonas till vår pool för att sola & bada. Efter det var det dags att tvätta bilen. Någon timme senare åkte jag och Jonas till gymmet och sedan dess har jag slappat och kollat en film här hemma.

Det är mitt Påskfirande! Jag fick iaf ett påskkort och nu när Maz kom hem fick jag en Påskpresent, en bit Tiramisu! :-)

Aja, imorgon är det jobb, så nu ska jag sova..

Ha det bra!

/E

Helg, Planet Fitness mm...

Jahaja! Så var helgen över igen...
I Fredags åkte jag och Jonas till International Drive för att käka lite, efter det blev det öl och biljard på Orena med Maz, Dave, Julie, mfl, det var som vanligt riktigt trevligt att träffa alla.
I Lördags åkte jag och Jonas till Lake Osceola för en liten båttur, den gick över ett par sjöar och kanaler där uppe. De visade en massa hus som kändisar bodde och hade bott i mm. Efter det blev det lunch på en turkisk restaurang på Park Avenue. Riktigt god kebab hade dem! Inte sådan som man äter hemma på pizzerian, utan riktig turkisk lammkebab med ris och grönsaker. Efter maten fick vi åka till Premium för att kolla lite kläder, men hittade inget vettigt. Hem för att byta om lite kvickt och ta några öl, sen bar det av till Downtown och Wallstreet.

Söndagen var lugn, efter frukost promenerade jag till frisören, det var verkligen dags.
Sedan gick jag till poolen för att sola & simma :-) Kvällen spenderades på bion med Jonas, vi kollade Fast and the Furious - riktigt bra, faktiskt!

Idag var det jobb, sen hem och förbereda kvällsmaten innan jag och Jonas åkte till Planet Fitness där vi blev medlemmar! Det var riktigt billigt faktiskt, bara en dollar att bli medlem och sen endast tio dollar i månaden!
Det var stort, fräscht och massvis med maskiner. Men det första vi såg när vi kom in var massvis med Pizzor på ett bord. Så frågade vi, vad är det? "Ja, det är fri pizza här första Måndagen i månaden" Helt otroligt! Gå till ett gym, så bjuder de på PIZZA?! Sjukt!

Aja, när jag kom hem fixade jag klart maten för mig och Maz, fläskpannkaka med lingon!

Jag lägger in ett par bilder här nedan:



Stranden i Cocoa när vi var där för ett par veckor sedan



Bevis på att jag var på Driving Rangen förra helgen

 

Jonas spelar Biljard på Orena



8 Bars - 1 Destination. Hit drar vi om helgen!



Rawlings College - Från båtturen. Här kostar det 45000 dollar om året...



Något schysst hus runt Lake Osceola

Nu tänkte jag sova, kommer fler bilder!

/E

En kväll på Park Avenue

Ja, helgen blev bra!
I fredags kom ju mina grejer så det var mycket att packa och fixa i mitt rum för att komma i ordning!
Efter det åkte jag och Jonas till International Drive för att hitta något trevligt att äta, men vi fastnade på Orena, men det var trevligt!

På lördagen åkte vi till Orena för lunch, öl och för att kolla Danmark - Malta, EM kval. Men de visade inte den, så vi åt och spelade biljard istället. Efter det åkte vi till Cricketers Arms för att kolla Sverige - Portugal och drack några öl.
Vidare var det ombyte, öl och mat på the Alehouse och sen var det en full kväll i downtown.

Nu i veckan har det varit en massa jobb igen. I måndags hade vi middag här med Patrick, Maz, Tim och Ashley.

Ikväll, torsdag var jag och Jonas uppe i Winterpark, helt klart mitt favoritområde i denna stan. Där är otroligt fint! Vi slappade lite och satt någon timme på en uteservering. Alla som kommer hit måste med dit en kväll, där är helt fantastiskt!

Imorgon kväll blir det ev bio. Lördag blir det nog en runda till gymmet och en sväng till frisören. Annars har jag inga planer ännu.

Vi hörs!

/E

RSS 2.0