En slö lördag...

Ja, då har jag haft min första dag i mitt nya rum :-)
Började dagen med att slappa och äta lite cornflakes. Sen packade jag upp lite grejer. Sen gick jag en runda i området för att se hur här såg ut, tog även en runda ner om Publix. Sen gick jag hem och åt en macka och kollade lite tv. Sen startade jag tvättmaskinen, ska bli fint med lite fler kläder att välja bland!
Efter det tog jag ut Cooper(hunden) på en promenad. Maz lämnade honom instängd när hon är på jobb, om ingen passar honom. Han har nyligen blivit rumsren, men hon vågar inte lämna honom helt ensam ännu. Men jag tyckte synd om honom, så jag släppte ut honom och gick en runda, så fick jag komma ut i det fina vädret en gång till.
Efter det tog jag och Cooper det lugnt, jag fixade Skype(köpte headset igår!), så alla som vill prata med mig kan få mitt användarnamn :-) För en stund sedan kom Maz hem, vi tog en promenad för hon behövde lite mat, men nu har hon lagt sig för att vila, då hon började 6 i morse. Om några timmar ska vi börja festa iaf och så kommer hennes vänner hit, sen ska vi nog in till downtown, det blir skoj! :-)

/E

Äntligen hemma :-)

Nu är jag hemma! Jag har seden att par timma sedan tillbaka flyttat in i mitt nya rum här i Orlando :-)
Huset är toppen och jag trivs hur bra som helst här! Maz och hennes hund coop är hur bra som helst!
Vi var även inom Walmart och handlade lite förnödenheter och käkade på TGI Friday's innan vi kom hit :-)
Imorgon blir det lite lugn och ro på dagen, en promenad och kanske tvätta lite kläder... På kvällen blir det utgång med Maz och hennes vänner, det blir toppen :-) Nu kollar jag bara lite tv, men ska snart sova...

/E

Massa nyheter...

Hej!

Det har gatt ett par dagar sen jag skrev senast, men det har hant en massa grejer och jag har haft fullt upp :-)

Hur som helst, i Onsdags var det en vanlig dag pa jobbet med en hel del att gora. Lunch intogs pa Taco Bell vilket inte var dumt alls. Jag fick aven beslutat var jag skulle bo. Det blev det lilla huset som ligger i narheten av jobb. Men jag ar inte missnojd, jag ar daremot jattenojd. Jag far en supertrevlig rumskamrat, ett jattefint stalle och sa ar det nara till jobbet. :-)

Onsdagen var min sista dag pa Hotellet sa nar jag kom hem packade jag ihop mina grejer och gjorde sen som min chef sa at mig: "Go out tonight, get a couple of drinks and celebrate that you got a place and that you're getting out of the hotel tomorrow". Sa jag gick over till Orena sportsbar for att fa lite mat och en eller tva ol. Men nar jag satt dar i baren borjade jag snacka med massvis med manniskor, vi spelade biljard, de bjod pa ol, jagermeister osv, det var hur trevligt som helst!

Igar, torsdag kom Jonas och hamtade mig pa hotellet eftersom jag skulle bo hos honom en natt innan jag flyttar in i mitt nya. Eftersom en av hojdarna skulle komma till kontoret igar blev det kostym och slips. Lunchen intogs med Allen pa Cici's. Under eftermiddagen borjade det faktiskt regna!! Men folket har ar valdigt glada da de inte sett regn pa manader, sa da kan man leva med det. Efter jobb skulle Jonas, Michael och Rene ut med chefen som var pa besok. Men de bjod aven med mig sa vi akte direkt fran jobb till Cafe tu tu tango vilket ligger uppe pa International Drive. Det ar en valdigt speciell restaurang dar konstnarer malar under kvallens gang, dar ar magdansoser och man ater tapas. Det var mycket trevligt. Massa olika goda ratter och ett par goda ol till det. Efterat akte jag och Jonas hem till honom dar jag skulle sova.

Idag akte Jonas ivag tidigt da han skulle pa kundbesok, men Michael hamtade mig strax fore nio. Dagen har gatt fort da jag haft massvis att gora, men det har varit skoj och jag har lart mig massor.

Jag har aven fatt ett par brev idag! Det forsta var fran the social security office som meddelade att jag skulle ha mitt nummer och kort klart inom tva veckor, vilket ar toppen! Nar jag har det kan jag skaffa bil och korkort :-) Sen fick jag ett brev dar man meddelade mig att jag far reducerad tandvard under tiden jag ar har, inte forsakring, men dock rabatt, vilket betyder att jag har billigare tandvard har an hemma, sa jag ar nojd :-)

Nu ar jag klar med dagens arbete, men vantar pa Jonas. Nar han ar klar har ska vi aka och ata, sen ska jag flytta till mitt nya hem :-) Det ska bli toppen att fa komma in i mitt nya!

Jag har ocksa lite planer for helgen, imorgon kvall ska jag ut med min rumskamrat och hennes vanner. Pa sondag ska jag nog till Disney's Animal Kingdom som har en massa roliga akattraktioner med Allen har fran jobb och ett par till.

Snart lagger jag upp lite fler bilder, men det har varit ganska stressigt de senaste dagarna...

Hoppas ni har det bra dar hemma!

/E

Statistik...

Jag måste lägga till en sak :-)

Sen jag åkte har jag haft i snitt 13 unika besökare per dag med toppar kring 40!

Tack för detta :-)

/E

The Social Security Office!

Rene hämtade mig i morse strax före 9.
På jobbet hade jag en del att göra då jag hade en massa sändningar som skulle ut, så det var full rulle hela förmiddagen. Dock blev det ingen lunch för min del då vi skulle åka till the "Social Security Office" strax efter lunch och jag hann inte iväg innan, så det fick bli ett äpple. 

Strax före två kom vi iaf iväg. Väl där så var där kö redan utanför, fantastiskt var min första tanke. Men det var bara för att den beväpnade vakten kollade så man hade papper med sig och vad man hade för ärenden innan man gick in. 1415 fick jag min nummerlapp, 1615 blev jag uppropad, två timmars väntan utan något att göra. Sen tog besöket max 5 minuter, sen kom Jonas och hämtade mig. Eftersom han skulle jobba så åkte vi tillbaka till kontoret där Britta(En tyska som precis kommit tillbaka från sin mammaledighet) körde mig hem.

Så idag var jag hemma tidigt, men sen åkte jag med I-Riden ner till Premium Outlets får att gå en runda och för att äta en bit. Det blev en god kycklingsub med sallad och en liten promenad innan jag tog I-Riden hem igen. De har öppet till 2230 om kvällarna! Och när jag kom hem var det fortfarande riktigt varmt, ca 20 grader, som mest har det varit ca 25 idag :-)

Jag älskar livet här!

Nu väntar jag bara otåligt på besked från mina vänner i downtown om jag kan flytta in där eller ej, sen måste jag ju ge tjejen vid jobb besked om jag ska hennes rum. Aja, vi får se om det kommer ett mail innan jag lägger mig, som jag borde få.

E/

VARMT!!!

Då var det en måndag igen. Och jag trivs bara bättre och bättre. Dels på grund av att jag kommer mer och mer in i jobbet och dels för att det bara blir varmare och varmare :-) Idag hade vi ca 25 grader och det ska bli ännu varmare under veckan säger prognoserna...

Jobbet gick bra, vi hade verkligen att göra och dagen gick mycket fort! Lunch intogs på något brandmansställe där de gjorde subs, men gott. Efter jobb åkte Jonas och jag för att kolla på ett rum. Det som tillhörde tjejen vi träffade i torsdags. Hennes hus var riktigt fint och hennes hund var supersnäll. Träffade hennes kille också, de är bägge otroligt trevliga, dock bor inte han där. Om jag inte får stället i Downtown tar jag hennes direkt, det är riktigt fint! Hur som helst så hänger jag nog med henne och hennes vänner ut på lördag, det blir skoj :-)

Efter besöket där tog Jonas med mig för att äta på något märkligt ställe... Stället är nästan helt tomt och maten såg väldigt märklig ut. Tom Allen vägrade gå dit, men Jonas lovordade det, Mofongo hette maträtten, låter som något djur från forntiden tycker jag. Aja, det var någonting som de gjorde på Plantain och en halv kyckling till det. Det var faktiskt helt okej, även om jag ätit godare saker. Men nu har jag provat det iaf :-)

Annars har det inte hänt så mycket spännande - Over and Out!

/E

En händelserik helg...

Det var ju ett par dagar sedan jag skrev så nu ska jag försöka summera fredag, lördag och söndag här.
Fredagen började med sovmorgon eftersom att Michael skulle hämta mig, men han skulle till doktorn med sin dotter först, så jag blev inte hämtad förrän halv 12. När vi kom upp till jobb köpte jag en "Tuna sandwich" i en cubansk liten buss som kommer runt lunchtid. Supergod! Sen hade vi allt lite att göra eftersom att vi kom så sent. Jag får mer och mer att göra för var dag som går, så det känns skönt :-)

När vi var klara åkte Jonas och jag hem till honom så att han fick byta om lite kvickt, sen åkte vi hit. Vi tog varsin öl och sen skulle vi ta bussen uppför International Drive med City Walk som mål. Men vi kom bara ut, då kom bussen  körandes förbi. Så vi gick bort till en italiensk restaurang som ligger här i närheten. Jag beställde Lasagne och Jonas beställde Ravioli. Jonas min när han fick in sin mat var obetalbar. En gigantisk tallrik med SJU (7) små bitar Ravioli. Jag fick ju en stadig Lasagnebit, men hans var helt otroligt lite. Han hade klämt det innan jag kommit halvvägs med min mat. Självfallet blev han inte mätt, snäll som han är så klagade han inte, utan han beställde in lite tomat/mozarellasallad att avsluta med. Men när den kom in brast jag ut i skratt. TVÅ tomatskivor med TVÅ små bitar Mozarella. Då yttrade sig Jonas dock. Hon var helt oförstående att det var lite mat, både Raviolin och salladen och sa "You should have taken Lasagna". SÅ han skickade ut maten igen och dricks fick de ingen.

Efter detta tog vi I-Riden upp till Universal's City Walk. Där strosade vi runt några timmar och drack ett gäng öl. Vi började på en Irländsk pub och fortsatte sen till Jimmy Buffet's Margheritaville som är ett otroligt trevligt ställe. Härlig musik och en oerhörd mix människor. Sen fortsatte vi till en annan bar också där ett gäng öl till gick ner.

Sen tog vi en taxi hem och Jonas hängde med hit. Dock däckade han i fåtöljen direkt efter att vi kommit in.

Sverige - Danmark 1 - 0

På lördag morgon mådde Jonas inte särskilt bra, men jag fick med honom bort till ett ställe lite längre bort på gatan så att vi fick brunch. Jag hade en Piké på mig från Cottonfield som har danska flaggan på ena armen. Döm av vår förvåning när en gammal dam som hade det stället började prata norska med oss! "Skandinaver faar ti procent paa notan" hehe :-)

Efter ett tag körde Jonas hem, för sen skulle han till sin flickvän i Gainsville. Då tog jag I-Riden söderut med Orlando Premium Outlets som mål. Det var otroligt fint väder och riktigt varmt. Så där strosade jag runt och tittade i affärer. Här var bara en massa fina outlets och butiker. Dior, Ralph Lauren, Burberry, Hugo Buss, Armani osv... Jag fick köpt ett par joggingskor och lite annat. Jag passade även på att luncha där innan jag åkte hem.

När jag kom hem var jag lite småseg så jag vilade lite. Sen skulle jag ju se matchen, USA - Sverige och tydligen visade pubben här bredvid matchen, så det var lagom avstånd. Dock var det bara jag som kollade. Alla andra kollade basket eller baseball. Men så var det också Miami mot Orlando i basketen, så det var lite fart på stället. Matchen var ingen höjdare och efter det var jag väldigt seg, trött och hade lite ont i huvudet så jag faktiskt hem och la mig.

Idag skulle jag ut på det stora äventyret, jag skulle åka buss till Downtown. För att komma dit var jag tvungen att byta buss, men det ordnade sig. Dock fick jag se en mängd fruktansvärda områden och jag var den ende vita på hela bussen. Men tillslut kom jag till Downtown, där jag fick se lite vita människor igen :-) Jag tog en liten promenad i downtown, sen kom jag tillslut fram dit jag skulle, till ett hus som heter City View, där de har ett rum till uthyrning. Hela bygget var fantastiskt, biorum, grymt stort gym, biljardbord osv. Lägenheten var också hur grym som helst, stort fint kök, balkong med utsikt över hela Downtown. Sen var där ju poolen, som ligger på taket med en grym utsikt! Eget parkeringsgarage var där också. Sen var Jessica och Erin som bodde där riktigt trevliga människor. Tyvärr var där många sökande, priset var nämligen riktigt bra, så vi får se om jag får det. De skulle återkomma :-)

Efter det blev det en liten promenad till innan jag skulle ta bussen till Florida Mall. Där var en massa fina affärer också, dock itne lika billigt som på outletsen, men helt ok. Där fanns tex Macy's, AX, Abercrombie & Fitch mfl. Där blev det väl en timmes promenad innan jag tog bussen mot International Drive. Jag stannade till på det Irländska stället för lite mat, sen tog jag I-Riden hem. Och nu är jag här. En händelserik helg om massivs mer som hänt, tror jag. Dock är det svårt att få med allt.

En reflektion efter dagens alla bussresor: Jösses vilken tid det tar att åka buss i detta landet! En resa som, på en spik rak väg, tar ca 20 minuter med personbil tar här en timme i buss. Jag har faktiskt suttit i buss i ca 3,5 timmar idag. Hade man haft en bil hade resorna tagit ca 40 minuter tillsammans. Jag förstår varför vanliga människor kör bil och inte åker buss... JAG SAKNAR EN BIL NU!!!

Det har hur som helst varit toppenväder hela helgen, minst 20 grader och sol hela tiden, jag har dessutom fått lite färg :-)

Idag får ni ha överseende med ev stavfel osv, för jag orkar verkligen inte korrekturläsa :-)

Jag lägger in ett par bilder från Church street, vilket är gatan som lägenheten låg på. Där ligger det välkända Church Street Station, vilket är ett ställe med en massa barer och restauranger. Det var väl ca 3 minuters promenad från lägenheten.








Ha det bra där hemma i kylan!

/E

Kallt...

Idag skulle Michael hämta mig, men han var lite sen(igen), men det var ingen större fara. Jag stod i solen och njöt och tyckte att det var faktiskt rätt skönt väder för en gångs skull. När Michael kommer så berättar han att han faktiskt fick skrapa rutorna! Dock inte som hemma, det var bara tunn frost, vilket var tur då han inte hade någon isskrapa, då han inte behövt det på ett antal år här... Ett kreditkort gjorde susen. Dock insåg han att deras andra bil kanske blivit förolyckad när han såg kylarvätska på marken där den stått, här har ingen glykol i kylaren, då det (normalt sett) inte behövs.

Hur som helst, det blev jobb som vanligt. Allen, min trogne lunchkamrat, fick gå hem då han inte var helt kry. Men vi hade mat kvar på jobb sen igår, så det var fint :-) Jag och Michael fick gjort massvis idag! Jag har nog inte konterat så många fakturor sammanlagt tidigare som jag konterat idag... Aja, klara blev vi iallafall.

Vid sju lämnade jag och Jonas för att möta Maz, en tjej som har ett rum att hyra ut. Vi fikade på Starbuck's och pratade en del. En mycket trevlig tjej var det och vi verkar funka bra ihop. Hon bjöd med mig ut nästa helg med hennes vänner, det ska bli skoj! På måndag ska jag iaf hem till henne och kolla på huset, det verkar hur som helst toppen!

Jag har även hittat ett annat alternativ idag, i självaste Downtown som är det bästa stället om man tänker på uteliv osv. Då bor man mitt i smeten. Att det sen ligger högt upp i en av Orlando's högre byggnader med en stor terass och pool på taket gör ju inte saken sämre. Bra pris var det med! Ska kanske dit och kolla på söndag.

Efter fikan käkade jag och Jonas på Chipotle, lika gått även denna gången. Det blev en Burrito bowl med kyckling denna gången, verkligen inte sämre. Nyttigt och gott, perfekt!

Imorgon blir det jobb, Michael hämtar igen, men eftersom han ska till doktorn med dottern på morgonen kommer han nog inte förrän vid 1030, så det blir sovmorgon, skönt!

Efter jobb ska jag och Jonas ut någonstans, vi har inte bestämt vart ännu, men blir nog City Walk, tror jag.

På lördag är det fotboll, USA - Sverige, jag försöker få med mig några kolleger och hitta något ställe som visar matchen då inga amerikaner bryr sig om "Soccer".

Aja, fler uppdateringar kommer, vi får se om jag hinner imorgon, annars på lördag.

/E


Ännu en dag...

Idag har det faktiskt inte hänt så mycket spännande. Det har varit riktigt kallt idag, säkerligen under 10 grader, kanske 5(så nu kan ni där hemma vara lite skadeglada, för en stund iallafall...).

Hur som helst, vi hade en del att göra på jobbet. Jobbet bjöd på lunch så jag och Allen var och hämtade mat på Panda Express, mycket god kinamat! Det passades även på att inhandlas massvis med godis, kakor och läsk till kontoret - farligt!! På eftermiddagen fick jag ett antal dokument att Rene(min chef) som jag behövde läsa och fylla i till Måndag då han kommer tillbaka från en tjänsteresa. "Ett antal" var ca 20... helt otroligt vad de ska veta mycket i detta landet...

Tyvärr blev det inte av att kolla på rummet idag då hon som bor där inte var i stan, men imorgon så :-)

Rene körde mig hem, sen blev det kvällsmat på Orena där jag även snackade med lite folk - trevligt! Precis som jag tänker på att det stället är precis som på film spelar de Toby Keith's låt "I Love this bar" - det var pricken över i:et. Det är nästan precis så! Så nu har jag bara slappat på rummet och ska gå och lägga mig med min bok nu.

/E

En bild på kontoret...



Bilden ger inte rättvisa till utsikten, men detta är den högsta byggnaden på väldigt långt avstånd, vi sitter på översta våningen och vi har fri sikt ut ur dessa fönster... :-)

Jobb och rumkollande...

Igårkväll var Jonas och jag uppe i närheten av University of Central Florida där ett yngre par hyrde ut ett rum. Huset och rummet var superfint! Inte alltför dyrt heller. Dock ligger det ltie off om man tex vill åka till City Walk, annars låg det ganska bra. Massvis med grejer där omkring, tex College folk mm. 7 miles till jobb, inte heller så farligt. Men ska kolla på lite till innan jag bestämmer mig. Efter det fick vi lite mat på TGI Friday's innan Jonas körde mig hem inkl en oavsiktlig sightseeing i Down Town.

Idag var ännu en dag på jobb. Jag gick faktiskt upp lite tidigare idag för att jag i lugn och ro skulle få kolla lite om Obamas inaguration på CNN till frukosten. Dock var det inte så mycket intressant så tidigt på morgonen, blev iaf hämtad av Michael vid niotiden, kom till jobb, där vi faktiskt hade lite att göra. Det var en skoj dag med en del jobb och mer och mer för mig att göra på egen hand vilket är skönt. Jag tror Michael kan tycka det är skönt och eftersom han har två tjänster för tillfället(Min och hans egen) plus att han ska lära mig, men det ordnar sig. Vid tolv samlades vi alla i konferensrummet för att kolla på Obama när han svor eden och höra på hans tal. Efter det åkte jag och Allen en aning försenade för att käka lunch, det blev på Chipotle idag, lite latinsk mat. Supergott! Det blev Burrito bowl vilket innebar ris, något kött, bönor, sallad mm i en skål, typ tacos. Riktigt gott och hyggligt nyttigt. Eftermiddagen gick också ganska fort eftersom vi hade en del att göra och kom tillbaka från lunchen ganska sent.

Efter jobb åkte jag och Jonas för att träffa en tjej som heter Tiffany som har ett rum att hyra ut. Läget är super, det ligger precis vid Mall at Millenia vilket är det fräschaste och mest fashionabla köpcentrat i Orlando. Där finns alla dyra och fina butiker såsom Louis Vitton, Dior, Burberry mfl men även Macy's, Bloomingdales och IKEA. Hur som helst, det community de bodde i var stort och grymt fint. Där var en uniformerad vakt och en bom där man skulle köra in. Vi fick lämna namn och vem vi skulle besöka så kollade han besökslistan, och mycket riktigt vi hade fått tillträde - så vem som helst kunde inte komma in... I området fanns fem pooler, jaquzzis, tennisplaner, bar, gym mfl. Tiffany var trevlig, hon bodde där med sin kille, en hund och en annan inneboende som verkade lite märklig. Lägenheten i sig var trevligt planerad, sovrummet var stort med eget badrum och stoooor walk-in-closet. Tyvärr var lägenheten otroligt stökig, rörig och lite ofräsch. Priset var dock ok. Fördelen med denna var läget, priset och att jag inte behövde binda mig längre än till Juni för då ska de eventuellt flytta till en annan lägenhet i området då jag hade fått flytta med, om jag velat. Men vi ska kolla på fler ställen innan jag bestämmer mig, så vi får se.

Efter det käkade jag och Jonas på BJ's, där jag var med Allen i fredags. Det var lika gott denna gången, åt en annan kyckling denna gången, grillad med potatismos, lök och ekbladssallad - supergott!

Nu är jag på rummet och slappar och läser lite. Imorgon blir jag hämtad av Rene, sen blir det jobb. Rene ska även bjuda oss alla på lunch för att fira förra årets resultat, över budget och vi slog Miami. Efter det ska jag förhoppningsvis träffa Maz, en tjej nära jobb som har ett rum att hyra ut. Även där ingår en hund, men hon verkar vara en normal tjej iaf. Men vi får se!

Ta hand er där hemma!

/E

Pa kontoret

Ja, da ar forsta dagen pa veckan snart over. Ar kvar pa kontoret for att jag vantar pa Jonas som ska aka med mig och titta pa ett par lagenheter. Dagen har gatt bra, har fatt ett par sandningar och fatt ringa en del samtal. Har aven fatt ett eget skrivbord. Nu borjar det verkligen kannas som om det ar mitt jobb :-)

Michael har sin dotter Camilla har idag, hon alskar att flytta alla grejer. Valta upp och ner pa soptunnor, hamta dryck i koket och halla ut pa golvet och sadant, det underhaller oss val :-)

Lunch blev det pa Boston Market(tror jag det hette), trevligt stalle dar jag at en caesar salad med en liten chicken sandwich till. Mycket gott. Mycket av vad man kan ata till lunch osv ar olika kedjor. Folket har brukar alltid ursakta sig nar man ska ata pa ngt sadant stalle tex. Vi kan ata dar och dar, det ar forvisso en kedja, men det ar gott anda, som om de skamdes for det. Hur som helst, gott var det.

Snart ska nog Jonas sluta hoppas jag, sa att vi kan komma ivag och kolla pa boende och fa lite mat.

/E


Några bilder från dagen...

HOTELLET JAG BOR PÅ


EN BILD FRÅN PRIME OUTLETS - OTROLIGT FINT!



OLD STYLE DRIVE-IN HAMBURGERRESTAURANG



INTERNATIONAL DRIVE - ÖVRE & SÄMRE DELEN




/E

Watching the game and havin' a Bud...

Jag tog då bussen för att kolla på ett par malls. Jag hamnade först på Prime Outlets där det fanns en massa affärer och billiga grejer. Jag provade några byxor och någon tröja, men hittade inget helt 100, så det bara en lunch, Philly Cheese Beef som är något av en blandning mellan en kebab och en varm sub. Supergott faktiskt! 

Så tänkte jag att där ligger ett annat mall tvärs över korsningen så jag gick dit, Festival Bay Mall. Men vilken besvikelse. Där var bara en massa barnaffärer, ett par fiskegrejer osv, alltså inget för mig.

Så jag promenerar vidare. TIlläggas bör att det är inte tänk att man ska promenera emellan dessa ställen, utan köra. Hur som helst, jag går vidare i hopp om att stöta på något trevligt ställe.

Efter ungefär en halvtimmes promenad ser jag en skylt "The ONLY Irish owned pub in Orlando" så jag blir lite nyfiken. Det låg inne bakom en parkering, men vilket ställe! Bara 5-6 pers där inne, men en riktigt mysig pub och trevligt folk. Alla kollade på matchen(Amerikansk fotboll, Philadelphia-Arizona), vilket var intressant, då jag aldrig kollat på det innan.

Efter en dryg timma går jag ut och letar upp närmsta I-Ride station och tar den ner till Westwood Blvd, där jag bor. Går in på Orena för att käka lite och kolla vidare på matchen. Vilket drag det var där! När Arizona vann i slutet var nästan hela stället i extas! Superskoj. Satt där en stund och kollade när nästa match rullade igång, sen gick jag och handlade vatten och gick hem till mig. Så nu är jag hur som helst här, tar det lugnt och kollar på Baltimore - Phoenix. Snart kan jag nog reglerna, tror jag...

/E


Ett par bilder från mitt rum

Här kommer som efterfrågat ett par bilder på mitt rum. Nu ska jag ut i solen, ska nog ta mig till Mall of Millennia och kolla läget lite. /E



Saturday Night....

Så, det blev bussen in till International Drive igår, inte I-Ride som jag tänkt, utan LYNX-bussen, men det spelar mindre roll. Visst, det är inte så långt, hade utan tvekan kunnat gå, men det är inte att rekommendera att gå på de vägarna...

Hur som helst, tillslut kom jag in där, det tog sin lilla tid eftersom det var enorma köer, men fram kom vi. Jag hoppade av vid Pointe Orlando vilket är en ett ganska nytt fint område med restauranger, barer och affärer. Jag gick en runda där, sen fortsatte jag uppför International Drive, där jag tog en Sub att äta. Sen gick jag tillbaka till Pointe Orlando och hittade där någon pub, Adobe Gila's hette den. Sen tog jag I-Riden tillbaka till Westwood Blvd där jag bor, tog en tur inom Orena Sports bar där jag var i torsdags, blev en liten öl där med, sen hem och somna på hotellet till en film.

Idag har jag sovit ut ordentligt, första dagen på länge jag gjort det, sen blev det frukost och nu slappar jag här. Ska snart ta lite bilder(de håller på att städa här just nu, så bäst att vänta lite) sen ska jag ut i solen :-)

/E

I-Ride nästa!

Ja, det var ett litet tag sedan jag skrev... Fredagen blev en lärorik dag på jobbet, i stort sett en hel dag denna gången... Lunch på Cici's vilket var fint, men lite flottigt dock.

Efter jobb körde Alan runt och visade mig en massa grejer här i närområdet i sin Dodge Ram Hemi V8. Grym truck :-)

Hur som helst, efter lite sightseeing stannade vi på BJ's vid Mall of Millennia för att få lite mat. De hade mycket goda hemmabrygda öl och fantastisk mat! Jag åt kycklingfilé med potatismos, någon parmesan och broccoli och grejer, supergott! Och mycket var det, orkade knappt äta hälften.

Efter det fick jag äntligen se Universal Studios City Walk. Det är som en enda stor bargata med massa grymma ställen, clubbar, pubbar osv, det gillas verkligen! När det gäller de områdena är Alan den perfekte guiden eftersom han har jobbat på både Universal och Disney och varit med under öppningen av mycket av det.

Över till idag, lördag: Jonas hämtade mig vid 10, så åkte vi för att kolla på lite olika lägenheter och områden. Först körde vi bara igenom ett jättefint område där några tidigare har bott, men det var långt från jobb och ganska dyrt. Efter det åkte vi till stället Jonas bor på, där hade de en lägenhet ledig, en tvåa som vi kollade på, nära jobb osv, helt ok. Men samma företag hade ett annat område en liten bit bort där vi också kollade, en ungefär likadan lägenhet men drygt $100 billigare, så den är ett möjligt alternativ. Vi skulle kollat lite på lediga rum också och träffat lite rumskamrater, men vi fick inte passat ihop det idag, vi ska försöka ordna det måndag och tisdag istället.

När jag kom hem efter detta så slappade jag en stund, sen gick jag in till gymmet, men det var att ta i. En cykel, en crosstrainer och ett band var vad dem hade. Varken cykeln eller crosstrainern funkade något vidare heller. Men jag fick sprungit lite iaf :-)

Så nu har jag duschat och gjort vid mig, så jag tänkte ta I-Ride:n(En buss som går här i krokarna) upp längs International Drive för att se om jag hittar något trevligt ställe att käka på, kanske jag även hittar någon bar att sitta på en stund. Aja, vi får se vad kvällen har att bjuda på!

Imorgon ska jag ta lite bilder åt alla er som frågat efter detta.

Ta hand om er där hemma!

/E


Dag två...

Då är jag iordning för dag två. Först en dusch sen "buffen" igen tillsammans med nyheterna. Det är faktiskt otroligt hur de kan tjata om saker och ting på nyheterna här. Som det här med planet som nödlandade i vattnet, jag har hört ordet "hypothermia" ungefär 300ggr bara nu på morgonen! Aja, jag antar att man vänjer sig. Men nu är det strax iväg till jobb, hämtad idag igen, lite lyx :-)

Ta hand om er!

/E

Första dagen snart över...

Ja, då har jag klarat mig igenom den första dagen och jag vet att här kommer jag trivas! Det är ju hur grymt som helst!

Jag blev hämtad strax efter 11 av min chef, så körde vi och kollade lite här i krokarna, shit så stort allting är! Världens största mässhallar ligger precis här bakom och det är stort! Elmia är som en toalett i jämförelse... Vi åkte hur som helst till Bank of America för att skaffa mig ett bankkonto, vilket vi fixade, sen upp till kontoret för att träffa mina nya kolleger och börja inskolningen. Kontoret är grymt läckert! Utsikt hur långt som helst, öppet och fint, trevligt folk osv, det är hur bra som helst! Efter jobb fick jag sjuts hem, så jag gick en bit bort här på gatan för att få lite mat och en öl på en sportsbar. Det är precis som på film, alla möjliga karaktärer samlas, dricker öl, spelar biljard och några äter. Alla har skoj och håller en jäkla låda :-) Jag fick en BLT och ett par Bud's så det var fint! Nu har jag precis kommit tillbaka till rummet och ska nog bara kolla en film och packa upp och sen komma tidigt i säng... Vi hörs!

/E


Första dagen

Då har jag vaknat upp i Orlando för första gången. En dusch sen in för att utforska frukostbuffén. Efter en stund insåg jag att ordet buffé var att ta i en aning, men ändå, frukost var där. Ett par bagels och en kaffe senare sitter jag nu på mitt rum och tar det lite lugnt. Om 45 minuter blir jag hämtad, då får vi se vad denna dagen har att bjuda på.

/E

Äntligen framme!

Efter att ha varit uppe i 23 timmar så är jag nu framme... Packade det sista i morse sen bar det av till Kastrup. Det vållade lite huvudbry med min överfulla datorväska, annars var det inga konstigheter. Det blev ett antal filmer på flyget till New Ark så tiden gick rätt fort. Höjdpunkten var att jag slapp betala för min Whisky :-) Väl framme på New Ark gick allt snabbare än väntat, men det var bara skönt, så det blev en lång fika och läsa lite innan jag gick till gaten. Flighten ner hit gick kvickt med hjälp av boken och en kort stunds sömn. Det var när jag väl gått på planet, men en enkel inrikesbiljett till Orlando som jag insåg faktum: jag ska vara 18 månader i Florida!!! Väl framme insåg jag att det inte var särskilt varmt, enligt Jonas som hämtade mig var det nästan rekordkallt, ca +12 - +15 grader, men så var det ju också vid 23-tiden. Det tog ca en kvart till Hotellet, lite klabb eftersom de påstod att det inte var förbetalt som det borde vara, men jag ordnar det med företaget imorgon bitti. Nu har jag iallafall fått igång mitt internet och kan äntligen uppdatera lite här. Men nu är det sovdags, stor dag imorgon, ska skaffa mig ett social security number och sedan åka till min första dag på mitt nya jobb. Men en sak kan jag redan säga trots att jag bara varit här i två timmar och inte hunnit se så mycket, här kommer jag trivas hur bra som helst! :-)

Ta hand om er där hemma!

/E

inte mycket kvar

Idag har jag haft sista dagen på jobb innan jag ska åka. Sen var Emil här, fick en lektion i vad jag har att vänta mig där över, känns inte direkt sämre nu :-) Nu ska bara allting packas här, sen bär det av! 5 dagar kvar...

Förberedelser och post

Idag fick jag mitt visum med posten! Så skönt att ha det klart! Och imorgon är sista dagen på jobb... snart bär det av! Om en vecka är jag någonstans mitt över Atlanten.../E

Visum klart!

Då var man nyss hemkommen från Huvudstaden och mitt besök på ambassaden förflöt smärtfritt frånsett ett par förfrusna tår... Annars blev det shopping och lite slappe. Men nu blir det iallafall packning här hemma då jag lämnar lägenheten i helgen och på onsdag om en vecka, då åker jag!

RSS 2.0