Lill-lördag!

Jösses, veckorna går vansinnigt fort här! Det är redan onsdag kväll, helt otroligt, snart helg igen! 

I måndags var det massvis med jobb och på kvällen kom en av Maz's kompisar hit på middag. Hon gör alltid riktigt god mat!

Igår, tisdag, jobbade jag länge, kom hem vid halv sju, tvättade och slappade här hemma. Idag jobbade jag ännu längre, tills halv 8, sen åt jag och Jonas kvällsmat ute. På onsdagar har de 5 cent för en pint eller en dollar för en pitcher - otroligt!

Det kommer vara väldigt körigt de närmaste dagarna, Michael som jag jobbar ihop med ska vara ledig några dagar så kommer inte ha någon hjälp direkt. Och en annan tjej som brukade hjälpa till inom Sjö export innan jag började fick sluta idag, så jag kommer nog ha att göra...

Förresten, jag har bokat in två dagar ledigt! Det var ju President's Day för ett par veckor sedan vilket är en flytande helgdag, eftersom jag jobbade då får jag använda den när jag vill. Så jag ska vara ledig på St Patricks Day och dagen efter. Jag, Maz, Patrick och deras vänner ska ut och fira, The Irish way! Ska bli riktigt skoj :-)

Sovdags i Orlando nu - ciao!

/E

Min första helg med bil

Vilken helg detta har varit!
I fredags morse åkte vi till DMV för att jag skulle fixa nummerskylt till min nya bil. Efter ungefär en timmes väntan(jag har lärt mig vilken tid det tar hos myndigheter, så jag hade med mig en bok...) fick jag min nummerskylt(tag) och mina papper. Så direkt efter det åkte vi ner till Kissimmee för att hämta bilen. Resan hem tog nästan en timme, men det gjorde inget, det var helt underbart att köra den tillbaka till jobb. Väl tillbaka hade jag en hel del att göra, men fick ändå ta ut chefen på en åktur.

Efter jobb åkte jag direkt till Eatonville för att kolla när Maz's syster spelade Lacrosse. Där mötte även hennes mamma och en hel del vänner till Maz och Patrick upp. Det var väldigt kallt, men skoj att se! De vann iaf stort, så vi slapp ju skämmas... Efter matchen käkade vi på ett ställe där i närheten. Sedan åkte jag, Maz, Patrick och Maz's mamma hit. Eftersom Maz skulle jobba morgonen efter så gick hon och la sig tidigt. Men jag och Patrick körde drinking game till 40 year old virgin och snackade med Maz's mamma samtidigt. Vi satt faktiskt uppe tills Maz gick upp för jobb :-)

Lördagen spenderade jag med Jonas. Jag åkte och hämtade honom strax efter lunch, så åkte vi och åt lunch uppe i College Park på ett riktigt fint ställe. Där uppe är det helt annorlunda mot denna delen. Det är som en småstad, klassiska amerikanska hus och mycket vackert. Sen åkte vi till Mall at Millennia och IKEA. Jag fick äntligen handlat lite galgar och lådor så att jag kan börja organisera min garderob. Jag fick också köpt svensk ost(alla här frågar om vi har det, eftersom det finns tex swiss cheese), knäckebröd, lingon mm :-) Vi tog också en liten tur ner till Premium Outlets då Jonas behövde en skjorta. Vi träffade en tokig Holländare där som aldrig slutade prata...

Jonas och jag käkade på American Pie, tog en tur förbi hans ställe för att byta om, sen åkte vi hit för att jag skulle kunna byta om. Vi drack några öl här sen tog vi en taxi till Downtown. Vi provade en saloon inne på Church Street Station som är en historisk station i väldigt klassisk modell, rätt skoj. Sen gick vi upp till Wall Street där alla klubbarna ligger på rad. Vid 3 tiden var vi på väg hemåt igen i en taxi. Jonas hann knappt sätta sig i taxin förrän han sov...

I morse gjorde Maz frukost till mig och Patrick. Ägg och bacon mm, gott :-) Sen tog jag bilen för att åka och tvätta den. Passade även på att köra inom en billtillbehörsbutik för att köpa lite småsaker jag behöver. Åkte även och köpte "Sunpass" vilket är som en brobizz som man behöver för betalvägarna här om man inte vill betala cash alltid, samtidigt slipper man köer och får rabatt :-)

Nu ikväll har jag träffat Maz och Patrick uppe vid Winter Park. De skulle äta på ett irländskt ställe, väldigt trevligt ställe. Vi ska eventuellt dit på St Patricks day, vi får se. Hur som helst ska jag iaf försöka få ledigt från jobb, skulle vara skoj!

Så här långt är jag iaf riktigt nöjd med bilen. Den går så bra! Jag lägger upp ett par bilder här:



Bilen utanför kontoret











Downtown, Orlando

Dags att sova, jobb imrn!

/E

BILÄGARE!!!

Jaha, jag fick åka till banken idag igen för att snacka med dem om övertrasseringsavgiften de debiterat mig och för att kolla när jag kunde nyttja pengarna jag hade satt in. Det kunde jag idag! Nåja, en del av dem, men tillräckligt mycket :-)

Så jag och Michael åkte till Kissimmee direkt efter jobb, via St Claud där han bor med sin fru och dotter. Så jag fick se deras hus och träffa Aimee, de hade det fint! Efter det bar det av för att köpa bilen! Vi betalade, fick nycklar och titeln så att jag kan åka till DMV imorgon bitti för att skaffa nummerskylt och en tag. Så om allt går som det ska så är jag körandes imorgon kväll :-)

Lägger in en bild på skönheten:



/E

Banken igen...

Bankerna här är lite röriga, det får jag säga. Visst, grundtankarna är väl bra, men kontentan, ja, den är väl inte helt ok...

Jag cashade ju en check häromdagen. Det hade jag inte gjort innan, så då sattes det in en "unusual activity" spärr på mitt konto. Tanken med det är ju god. Om något som inte brukar hända, då spärras kortet, man får ett email och kan låsa upp det igen. Men lite lustigt när man sätter in pengar, inte tar ut!

När man cashar en check från en annan stat så kan det ta en liten stund innan den blir godkänd, så de sätter en spärr på checken, så får man en liten del av den tills vidare. Men då har jag fått spärren två gånger vilket betyder att jag fått minus på kontot, genom att sätta in pengar. Det är lustigt. Får åka dit imorgon och prata med dem.

Annars har dagen varit bra, massvis att göra som vanligt, så den gick fort. Rene har varit på semester så han kom tillbaka idag. Men han var på bra humör, han var nog glad för att vara tillbaka - han trivs inte med att vara ledig har jag förstått, framförallt inte när han får stänga av sin Blackberry.

Efter jobb fick jag sjuts hem av Britta. Tog det lugnt, läste lite i min bok - den är snart slut. Gick ner och åt, kollade "Catch me if you can" och slappade. Maz och hennes mamma var ute med Patrick och hans mamma på något vinställe så de kom precis hem. Nu sitter vi bara och pratar lite, men nu är det strax dags för mig att lägga mig. Imorgon har jag massvis att göra, jag är också spänd på att se om jag kan hämta bilen imorgon eller på fredag - hoppas på imorgon, men tror på fredag...

Ha det bra där hemma!

/E

Banken mm...

Ja, var ska jag börja?
Först och främst måste jag säga att jag numer har lättare för att skriva utan å, ä och ö än med, för att jag skrier så mycket på jobb, även alla specialtecken börjar jag bli mer van vid än de på det svenska tangentbordet... Tur jag försöker skriva så mycket som möjligt på min dator när jag är ledig!

Hur som helst. Jonas kom ju hit i lördags. Vi beställde Domino's sen drack vi öl och slappade här. Vi beställde taxi till tio, men den kom inte förrän närmre 11... Tillslut kom vi in till Orange Avenue i Down Town, Orlando. Vi gick till Wall Street Plaza som är en gågata där man betalar $ 5 i inträde, sen har man inträde till 8 barer/klubbar, plus att där är fest på hela gatan också, med utomhus DJ, scen, beer pong mm :-) Vi provade även ett par andra klubbar och barer på andra gator, vissa inte så bra, men vissa riktigt bra :-) Vi kom hem runt 3-tiden...

Dagen efter, på söndagen, åkte jag och Michael ner till Kissimmee och kollade på en bil! Närmare bestämt en 2001 Mustang GT Convertible. Vilken bil! Den var helt underbar! V8ans ljud är helt obeskrivligt! Jag bara ska ha den bilen! Väntar just nu otåligt på att vissa pusselbitar ska falla på plats så att vi kan åka och hämta bilen :-)

På eftermiddagen/kvällen tog jag det lugnt, snackade med Maz och Patrick när de kom. Sent på kvällen kom även Maz's mamma, hon ska bo här i en vecka, så vi satt och snackade en stund.

Igår, måndag var det President's Day vilket är en helgdag i USA. Men jag jobbade ändå, man kallar det en flytande helgdag, för vissa måste jobba. Så jag får utnyttja min helgdag när jag vill istället! :-) När jag skulle hem efter jobb åkte jag och Michael till Bank of America så att jag skulle kunna casha in min första lönecheck(ja, första lönen får jag som check), men då hade mitt temporära VISAkort gått ut, så det blev inget incashande där.

På kvällen hade vi middag här, jag, Maz, Patrick, Maz's mamma och två av deras vänner. Massa god mat och trevligt sällskap, vi pratade i timmar!

Idag har det som vanligt varit mycket på jobb. Jag och Jonas åkte till min bank på lunchen så att jag skulle få fixat till mitt Visakort och casha in min check. Jag fick ett nytt temporärt kort så att jag kunde använda det tills mitt permanenta kommer. Tydligen hade mitt visakort returneras av posten, vet inte varför. Efter det fick jag löst in checken också, men det tar några dagar innan pengarna kommer in, tyvärr. Eftermiddagen gick också riktigt fort. Väntade på Jonas efter jobb så att vi kunde käka kvällsmat ihop. Det är ju trots allt tisdag = Maz's kväll i baren. När jag kom hem tvättade jag lite kläder och tog en runda med Coop. Nu har jag slappat i soffan och pratat med Maz's mamma när hon kom hem. Snart är det sängen för min del.

Hörs snart igen!

/E

Mycket som hänt...

Ja, jag har inte hunnit skriva så mycket denna veckan heller, men här kommer en uppdatering!

Jag och Maz åkte ju som sagt till Ale house i måndags kväll för lite käk och jag körde för första gången på en månad.
Det gick iaf hur bra som helst och det var ritkgit trevligt där.

I tisdags efter jobb åkte jag, Allen och Mark till Disney för att spela minigolf. De hade riktigt fina banor där, den vi spelade på var uppbyggd som en riktig golfbana med vattenhinder, bunkrar och grejer så där spelade vi i en två timmar ungefär och det var ju självfallet jag som vann :-) Efter spelet blev det middag på Chevy's som är ett tex mex ställe som ligger i närheten av Down Town Disney.

Onsdagen försvann lika fort som alla andra dagar på jobb, har haft mycket att göra hela veckan. Efter jobb så fixade jag Caesar Salad åt Maz tills hon kom hem vid halv 8. Det blev även ett glas rött till det och så visade vi en massa bvilder för varandra från hur vi har det hemma osv. Efter det satte jag mig för att läsa lite inför uppkörningen och uppskrivningen.

Torsdag morgon hämtade Michael mig för att ta oss till DMV för att jag skulle få skriva och köra upp!
När vi kom dit visade sig att jag saknade ett papper som jag hade kvar hemma. Inte någonstans stod det att detta pappret behövdes. Men hur som helst, vi fick åka därifrån. Vi åkte inom jobbet för att fixa lite grejer innan vi åkte tillbaka med detta pappret. När vi kom upp visade det sig att jag behövde något som bevisade min adress; tex hyreskontrakt, ngn räkning eller liknande. Men något sådant hade ju inte jag. Så jag fick be Maz skriva ett kontrakt som jag kunde ta med dagen efter. Efter det åkte vi tillbaka till jobb där vi även åt tårta för att fira Allen som fyller år idag, lördag. På kvällen åkte jag och Jonas till Ale house, där delade vi på en stor chicken nacho och satt ute och njöt av den underbara vinterdagen :-)

På fredagen åkte vi upp till DMV igen. Uppskrivningen gick kvickt och den klarade jag på första försöket, sen var det dags för uppkörningen, även den klarade jag även om hon gnällde på några småsaker såsom att jag använde backspeglar ist för att kolla bakåt när jag backade, men så är vi ju upplärda från Sverige, men jag fick mitt kort iaf :-) Efter det, tillbaka till jobb, jobba massvis. Sen på kvällen åkte Jonas och jag till Down Town Disney och gick en runda. middag intogs på Black Angus Steak House. Det blev en god filé där! När vi väntade på bord snackade vi med ett par norrmän som vi fick snackat ltie med. De var här för att spela golf och menade att man definitivt märkte att ekonomin var dålig för det var väldigt lite folk på banorna här, de hade varit här ett par gånger tidigare. Efter maten åkte vi hem.

Idag har jag tagit det lugnt, kollat bilannonser, ringt på ett antal och även bestämt med ett par för imrn. Sen gick jag och klippte mig, det var välbehövligt! Nu precis har jag snackat lite med Maz och Patrick och druckit en öl. Snart kommer Jonas hit, vi ska käka och dricka några öl, sen in till stan.

ha det bra där hemma!

/E

Sorry!

Hej alla!

Det har varit dåligt med uppdateringar de senaste dagarna, jag vet! Men det har också hänt mycket :-)

Hur som helst, Fredagen avhandlades ganska kvickt med hjälp av massvis av jobb och en lunch på cici's.
När jag kom hem från jobb var Yvette på besök så vi snackade lite, men sen begav hon sig. Då åkte jag och Maz till Walmart och handlade lite - jag skulle ju laga kvällsmaten!

På Walmart blev det mycket inhandlat, jag köpte mat men även en mobil, den kostade bara 5 dollar eftersom jag skaffade ett kontantkort, så nu är jag iaf nåbar...

När vi kom hem lagade jag mat, Pasta Bolognese a la Erik, det blev supergott och det uppskattades! Det blev också massvis över. Till maten drack vi rödvin, första gången sen jag kom hit som jag drack vin, så det var fint.

Efter maten kollade jag och Maz på The Departed, men hon var rätt trött sen jobb så hon slocknade ganska tidigt under filmen. Hon skulle ju också jobba lördag morgon.

Aja, tillslut blev det lördag också, jag sov ut, åt frukost och tog en promenad i omgivningarna. Gick österut längs Lee Vista och runt omkring här. Vårt community är väldigt stort och nu har jag hittat bägge badanläggningarna. Bilder kommer längre ner.

När Maz kom hem sov hon lite, jag åt rester från Pastan. Sen begav vi oss till en fest vid Dr. Phillips som var för Dave som jag träffade förra helgen. Han fyllde år, 28 om jag inte missminner mig. Vi hade superskoj där, massa trevligt folk och nya kontakter. Vi spelade beer pong och det gick ganska hyffsat för att vara första gången... På vägen hem stannade vi på donken för lite nattamat, första gången sen jag kom hit! Men det räknas inte riktigt då jag bara åt en cheeseburgare och drack en diet coke... :-)

Söndag morgonen var rätt tung, så sov länge, Maz också. Sen åkte hon och Coop till Yvette så jag slappade ensam här hemma. Tog en promenad västerut längs Lee Vista, det var riktigt varmt och skönt, börjar få färg! :-) På kvällen åt jag upp sista pastan och kollade på Dukes of Hazard, den var rätt udnerhållande.

Idag har jag haft massvis att göra på jobb igen, lunch på Boston Market, igen. Men de har så god Caesar salad, så det gör inget!

Jag fick också lite glädjande besked, mitt Social Security Card dök upp idag så jag anmälde mig till uppskrivning och uppkörning på torsdag. Skoj :-) Så nu får jag nog plugga lite fram tills dess...

Nu ska jag och Maz åka bort till Ale house för lite käk. Jag ska kanske köra, isåfall första gången på snart en månad som jag kör bil! Inte dumt om jag ska köra upp om tre dagar....

Här är lite bilder från den senaste veckan :-)



Krokodiler på Animal Kingdom



Giraff på Animal Kingdom



Man undrar hur korkade människor är om man behöver sätta upp sådana här skyltar. Om man inte fattar hur man tvättar sina händer, undrar om man då är läskunnig...



Här är det ena och närmsta poolområdet, precis bakom buskarna.



Utsikt från poolområdet över sjön, mot vårt hus. Det ligger precis bakom det huset man ser till vänster i bilden.



Infarten till vår gata och vårt område, Gentry Park som är en del av communityt Vista Lakes.



Här är det andra och lite större poolområdet som även har ett litet fyrtorn, vattenrutchkana och ett piratskepp



Och här är vårt hus :-)

Nu bär det av till Ale house, men vi hörs snart igen, ha det gott där hemma i snöblasket :-)

/E

Snart helg :-)

Ja, då var torsdagen också över. Det är otroligt vad fort tiden går.
Britta hämtade mig i morse. Kom till jobb vid 9 och hade massvis att göra. Innan jag hann reagera var klockan lunch :-)
Lunch intogs med kinabuffé på något märkligt ställe som hette Orient, men maten var supergod.

Eftermiddagen gick lika fort, hade en hel del att göra då också. Jag insåg idag att jag börjar få väldigt bra koll på jobbet och jag gör, om jag själv får säga det, ett bra jobb :-) Ligger väldigt bra till i siffrona för denna och föregående månad, så det känns riktigt bra :-)

Eftersom jag skulle vara ensam ikväll och Coop också skulle vara borta så passade jag på att äta kvällsmat med Jonas. Vi käkade på ett ställe som hette American Pie. Riktigt trevligt ställe, varje bord/bås hade ev skärmar och playstation, så är det i USA! :-)

Kom hem hit vid 7-tiden, sen har jag tagit det lugnt här hemma, kollat lite tv och så.

Snart är det helg, sen får vi se vad som händer, inga planer ännu, men ska kanske laga köpttbullar här imorgon.

/E

Mitten på veckan

Igår var det full rulle på jobb, precis som vanligt. Massvis att göra, men det är bara skoj. Jag lär fortfarande massvis med nytt varje dag. Tex så fick jag skicka grejer utan containers för första gången, sk. RO/RO transport. Jag har även i dagarna exporterat en bil. Så hela tiden är det nya saker. På kvällen var jag ensam hemma med coop. Jag handlade lite mat och tvättade därefter. Maz kom hem sent, så vi tog det bara lugnt, coop och jag.

Idag blev jag hämtad av Jonas då Britta inte fått sova ut oredentligt, det är tydligen kämpigt med små barn... Förmiddagen bara försvann, precis som vanligt. Lunch på Chipotle, sen försvann eftermiddagen också. Jag är så nöjd med mitt jobb, massor att göra och väldigt skoj :-)

Efter jobb idag så var jag ensam hemma igen, jag mikrade lite mat jag hade i frysen, sen slappade jag, faktiskt ovanligt trött idag, brukar inte vara det. Så har tagit det lugnt, kollar NCIS nu och ska snart sova. Jag har tagit lite bilder på hur jag bor idag, ni kan se här nedan.


Mitt rum


Mitt rum från andra hållet


Mitt badrum


Köket


Vardagsrummet och Cooper



Ha det bra där hemma, nu ska jag sova!

/E

Kycklingpasta och slappe

Det blev mat tillslut, även om Maz inte lät mig hjälpa till...
Grönsakspasta med fyllda kycklingfiléer med basilika, vitlök, parmesan mm... supergott :-)
Efter det satt jag, Maz och Partick och snackade massvis, vi har riktigt skoj ihop och jag känner att det kommer hända massa skoj med dem. Patrick undrar hur vi ska hinna med allt skoj han vill dra med mig på, så det ska nog bli fint :-)
Nu är det strax sovdags, ny arbetsdag imorgon och jag vet att jag har lite att sköta imrn.
Efter jobb ska jag nog handla lite, funderar på att laga mat till dem på onsdag. Ska nog tvätta lite imrn också.
Imorgon är jag ensam hemma på kvällen, Maz jobbar, men det löser sig. Har ju Coop som sällskap, om jag vill. Maz säger lämna honom inne om du vill, men jag släpper gärna ut honom, han är riktigt härligt sällskap.

God Natt(God morgon för er...) världen

/E

Livet i Vista Lakes går vidare...

Då var det ännu en måndag!
Britta hämtade mig i morse så kom till jobb i tid. Hade massvis att göra så tiden gick fort :-)
Lunch intogs på Fireman's. Eftermiddagen gick minst lika fort, full rulle hela tiden.
Nu sen jag kommit hem har jag slappat lite, Maz ska precis börja på maten så jag tänkte hjälpa henne nu. Kyckling verkar det som att det ska bli :-)

Ha det bra där hemma, kommer kanske en längre utläggning senare ikväll...

/E


Where Dreams come true

Gårdagen blev riktigt trevlig! Jag och Maz's vänner var ute i Downtown på the Lodge och träffade en massa hon kände där. Dit kom även en tjej som var intresserad av att flytta in här. Det blev en massa öl osv där, sen en pizzaslice innan vi åkte hem :-) När jag kom hem(kl 3) gick jag och la mig direkt eftersom jag skulle upp 7 i morse. Jag var ganska trött vill jag lova...

Hur som helst, jag fick på mig kläder och blev hämtad vid 8 av Allen och Mark. Vi åkte till Disney's Animal Kingdom. Det var en trevlig dag med en massa trevliga åkturer, safari mm. Jag ska lägga upp bilder senare, för Allen fotade en del. När de stängde så åkte vi till ett hotell som ligger precis där, på Disney's område där vi tog en öl, sen åkte vi en båt upp till Magic Kingdom och tillbaka igen, det är riktigt fint där!

Nu kollar jag på slutsekunderna av Superbowl, men NU är det slut! Pittsburgh Steelers vann :-)

Men nu ska jag strax i säng, är riktigt trött efter denna dagen.

/E

RSS 2.0