Veckorna går fort i Orange County

Ja, var dagarna tagit vägen sen jag skrev senast har jag ingen aning om....

Det har varit massvis med jobb sen sistone.

I fredags käkade jag och Maz på Chili's sen kollade vi en film.

I lördags tvättade jag och putsade jag en massa på bilen :-) På kvällen käkade jag, Maz och Patrick ihop, sen gick vi på bio. Vi kollade "I love you man" den var riktigt skoj och sevärd - rekommenderas till er alla där hemma!

I söndags åkte jag och Maz till stranden med Danielle. Vi träffade Julie och Dave ute i Cocoa, men när vi kom dit var det molnigt och blåsigt så vi tog det lite lugnt, tog lunch där ute, sen åkte vi tillbaka till Orlando och vår pool.

Nu i veckan har det varit massa jobb igen, i tisdags kväll käkade jag och Jonas på Smokey Bones eftersom att Maz jobbade. Det var trevligt!

I onsdags kväll tränade jag och Jonas, vi skulle spelat basket men hallen var stängd. Vi ska spela Badminton snart istället, så jag beställde en badmintonracket igår, på ebay :-)

Ikväll grillade jag till kvällsmat för mig och Maz. Jag gjorde fläskfilé med potatis, grillade tomater, rödlök, zucchini och vitlöksbröd. Det blev toppen! :-)

Vi har inte så himla mycket planer för helgen ännu, men på lördag ska nog jag och Jonas simma, sen ska vi nog ut på kvällen...

Jag har lite bilder på gång, de kommer i helgen!

/Erik

I'm not Irish - just lucky!

Ja, då har jag firat min första St Patricks day, men det hela började i måndags...

I måndags hade jag en hel del att göra på jobb så att jag skulle kunna vara ledig igår och idag.
Efter jobb åkte jag och handlade en tshirt att ha igår, var ju tvungen att ha en irländsk :-)
Efter det hade vi middag här, irländsk middag med Shepherds Pie och corned beef, mycket gott!

Igår började dagen med att Patrick kom över hit och bjöd mig på en mix av Guiness och Harper's lager. Riktigt gott!
Vi tog sedan en tur upp till Patricks hus där vi kollade film och drack öl. De andra dök upp mellan 3 och 5. När Tim kom fick vi även höra honom spela sin säckpipa, riktigt maffigt!

Vi åkte alla till Liam Fitzpatricks, en irländsk pub i Sanford. Där var vansinnigt mycket folk, så vi åkte efter bara en liten stund. Vi åkte istället till ett ställe som var mindre autentiskt irländskt, men samtidigt inte lika dyrt och överbefolkat. Vi hade i alla fall riktigt trevligt där, visst, jag mådde inte helt 100 men det var trevligt ändå! VI stannade där till 1 tiden, under den tiden fick vi lite Guinness och höra Tim spela sin säckpipa igen!

Jag sov hos Patrick i natt, så när vi gick upp åkte vi för att äta frukost på ett riktigt trevligt frukostställe i närheten av där han bor. Efter det tog vi en drink på en fin uteservering innan vi åkte tillbaka till Patrick's. När vi packat ihop våra prylar åkte vi tillbaka till vårt hus, jag och Patrick åkte till Walmart så att jag kunde få mina framlyktor polerade medans vi handlade mat mm.

Det tog en himla tid, men tillslut blev de klara i dubbel bemärkelse... De blev precis som nya igen!
Vi åkte hem och startade grillen, vi grillade kyckling som Patrick marinerade, jag gjorde blandade grönsaker som vi grillade, aubergine, tomater, lök, sparris mm. Till det gjorde Maz vitlöksbröd. Till efterätt blev det Jordgubbsefterätten vi fick på midsommar, gjord på Maränger, jordgubbar, glass och grädde. Gott blev det!

Nu ska jag sova, jobb imorgon, men denna veckan blir kort för mig, jobb två dagar, sedan helg igen!
Vi har pratat om att åka till ett ställe på lördag för att paddla kanot, det hade varit skoj!

Här är lite bilder från de senaste dagarna:



Launchen av space shutteln i söndags



Patrick, Maz och Tim



Jag och Patrick


Ha det där hemma!

/E

Söndag kväll

Hej alla!

Var denna veckan tagit vägen har jag ingen aning om. Jag har hittat på massa skoj!

Jag har som vanligt haft en hel del att göra på jobbet, men även lite extra eftersom att jag ska vara ledig tisdag och onsdag denna veckan.

I onsdags tränade jag och Jonas på hans gym för första gången sen jag kom hit, riktigt härligt att träna igen!

I torsdags kväll hade jag, Maz och Patrick middag här hemma, jag grillade hel fläskfilé med grönsaksspett till, riktigt gott! Det kommer sannerligen bli mer grillat efter detta!

I fredags kväll var jag och Patrick på Citywalk efter middagen. Han hade på sig sin utstyrsel som han ska ha på St Patricks day, kilt!

Igår, lördag åkte jag och Patrick till World Market där de säljer mat, öl och annat från hela världen. Vi köpte lite öl, sen åt vi lunch.

På kvällen tog jag det bara lugnt och kollade lite film, har varit ute en del de senaste helgerna så en kväll hemma var inte fel. 

Idag har jag städat och tvättat bilen, sen har vi käkat lunch, jag, Maz och Patrick, sen åkte vi en tur med min bil, åt en glass och såg Shuttlen som som lyfte nu ikväll. Visst, vi såg det bara här, från Orlando, men det var mäktigt ändå!

Har varit lite dåligt med skrivande denna veckan, ska försöka bättra mig!

Imorgon efter jobb är det Irländsk middag här och på tisdag är det St Patricks day med rejält firande!

Ta det lugnt där hemma - nu är det sängen för mig!

/E

Swedish meat balls

Ja, lördagen var riktigt skoj!
Jag åkte ju över till Jonas, vi tog några öl, sen promenerade vi bort till American Pie för mat och tog sen ett par öl på Millers Ale house. VI träffade en golfspelare där, han påpekade hur underbart det var att bo i Orlando när man spelar golf. Jag längtar verkligen efter mina klubbor :-)

Igår skulle jag och Jonas åka till stranden. Men eftersom han var lite trött och "sjuk" så åkte jag och tvättade bilen först.
Efter det åkte vi till Lake Eola istället för en liten lunch. Vi käkade på ett ställe som heter Dexter's i ett jättemysigt område med en massa fina restauranger i gammalt stuk.

Efter att ha cruisat lite i det underbara vädret åkte jag till affären för att handla inför kvällsmaten - KÖTTBULLAR! Jag har ju lovat Maz och Patrick "Swedish Meat Balls" sen jag kom hit och igår var stunden kommen. JAg lagade mat i flera timmar! Jonas kom också över och det var en succé :-) Det var nästan som hemma!

Idag var det jobb igen, som vanligt försvann dagen bara. Efter jobb åkte jag för att kolla på mobil och köpte faktiskt en! Det blev en Samsung Memoir från T-Mobile. Den är riktigt grym! Den har till och med 8 megapixels kamera, så nu blir det massvis med bilder till bloggen!

Efter mobilinhandlandet var det middag här, Maz hade gjort en riktigt god middag, något mexikanskt.

Vi fick även en toppen idé idag! Jag, Maz och Patrick ska åka till New York i sommar! Hon ska visa sin sida av NY och vi har någonstans att bo också :-)

/E

Sol, cruising, shopping och party - En vanlig lördag i Orlando

Ja, då var det lördag ännu en gång...

I torsdags var det ju jobb som vanligt, Michael kom tillbaka från sin ledighet, vilket var rätt skönt. På kvällen åkte jag till Fashion Square Mall och kollade lite, försökte även få fatt i någon ny mobil, men blev inget köp.

Igår, fredag var det jobb, kollade mobil på lunchen med Michael och på kvällen åkte jag, Maz, Patrick och Jonas och käkade på Chipotle. Efter det styrde jag och Jonas ut till Kennedy Space Center för att se när de skickade upp en raket. Vi kom dit i sista stund eftersom det inte var skyltat till något bra ställe att stå på. Men vi såg det mer än väl, men det var inte så speciellt, det var som ett stjärnfall, fast på andra hållet :P Men de säger att en "shuttle" är mycket mer speciellt, så vi får se om jag kan åka och se en sådan en dag. Tyvärr blev det inga bilder, det var för mörkt och jag har inte fått hit mitt stativ ännu som är i mina flyttgrejer(kommer om 1-2 veckor).

Idag åkte jag och Jonas till Prime Outlets för att shoppa lite. Det blev ett par skjorts och en skjorta för min del. Sen åtke vi även till Florida Mall, jag försöker hitta en mobil ju, men lyckades inte, det blev en lunch istället. Vi har ju haft alldeles fantastiskt väder idag så vi cruisade lite på International Drive också innan vi styrde hemåt. SÅ nu ska jag in i duschen, sen ska jag över till Jonas. Vi ska dricka några öl, sen ska vi käka och gå till Orlando Ale House innan vi ska till Downtown.

Vi hörs snart igen!

/E

Mitt i veckan igen...

Då var det ännu en onsdag och nästa lördag har jag varit här i två månader - det är helt otroligt! Jag kan inte förstå att det redan gått så lång tid. Men skoj har jag haft och det har ju hänt saker hela tiden!

Igår var det mycket jobb som vanligt, åkte inom Walmart på vägen hem för att handla lite mat. Jag tänkte göra en tonfisksallad, eftersom Maz jobbade. Men när jag kommer hem möter jag Patrick som frågar om jag inte ska följa med honom och äta där Maz jobbar, så det gjorde vi.

Maz jobbar på ett ställe varje tisdag kväll som heter Smokey Bones. Det är en bar och restaurang, hon jobbade heltid där när hon flyttade ner hit, men efter hand som hon fått mer och mer jobb på Seaworld har hon dragit ner det till en kväll i veckan. Hur som helst, jag och Patrick fick lite käk där och hade en riktigt trevlig kväll.

I morse hämtade jag en av våra kolleger från Atlanta på flygplatsen. Han kommer från ABX som DSV köpte för ett halvårsedan och är ansvarig för att föra över deras kunder till oss, det var därför han var och hälsade på hos oss.

I övrigt hade jag att göra på jobb idag, men inte lika tokigt som det varit de andra dagarna, idag kunde jag trots allt gå hem i tid. Så ikväll har jag käkat salladen jag hade planerat igår, sedan varit ute och joggat en runda och även kört en maskin tvätt.

Det har även blivit bestämt att jag och Jonas åker till Cape Canaveral på fredag kväll för att kolla raketuppskjutningen, det blir skoj! :-)

Nu slappar jag med lite tv, strax dags för sängen.

God natt Sverige!

/E

En ny vecka...

Jadå, veckan började med massvis av arbete, men som vanligt så trivs jag med det :-)

Efter jobbet åkte jag för att få min bil inspekterad av försäkringsbolaget, det var väldigt kvickt gjort och det hade inget att invända. Därefter åkte jag hem hit och lagade mat till Maz och Patrick, jag gjorde Pasta Carbonara. Till dessert bjöd jag på jordgubbar - det är ju Jordgubbssäsong :-) Ett kilo jordgubbar kostar ca 20 spänn, så det är bara att äta på...

Jag upptäckte precis att på fredag är det raketuppskjutning från Cape Canaveral, ska försöka få med Jonas eller någon dit och kolla, skulle vara hur skoj att se!



/E

En härlig helg

Tack för alla kommentarer och besök, det är skoj att ni läser och kommenterar :-)

I denna veckan har jag haft otroligt mycket att göra på jobb, men det har också varit skoj!

Michael var ledig i fredags, det betydde mer jobb åt mig, men det gick till slut och var skönt det med!

På kvällen käkade jag och Jonas på Tony Roma och efter det tog vi en öl och snackade lite här.

På lördagen var jag och Jonas på roadtrip hela dagen, vi åkte till Clearwater, på västkusten för att besöka stranden och kanske bada. Vattnet var fortfarande lite kallt, men sol fick vi massor av, nercabbat hela dagen får man färg av :-)

På kvällen åkte jag och Jonas hem till Tom och Crystal för att spela Rockband, Maz, Patrick, Tim mfl kom också dit. Det var riktigt skoj! Efter det tog jag och Jonas en runda i Downtown innan vi tog en taxi hem.

Idag har det varit väldigt lugnt, vi åkte och hämtade hans bil uppe i Apopka där Tom och Crystal bor, sen körde jag en runda här i Orlando. Jag såg bla Winter Park vilket är otroligt fint!

Här är några bilder från gårdagen i Clearwater:











/E

RSS 2.0